Бројот на доларски милионери во Швајцарија се зголеми во 2021 година

Швајцарија е во првите 7 земји во светот според бројот на жители со повеќе од еден милион американски долари во нивниот имот. Во 2020 година во Швајцарија живееле 459.000 милионери,…
Повеќе ...

Секој втор бегалец од Украина во Швајцарија живее во згрижувачко семејство

Десетици илјади кревети подготвени за ВРЛ од Украина се празни. Приближно 24.000 бегалци беа примени од швајцарските домаќинства. Ова е околу половина од вкупниот број. Останатите…
Повеќе ...

Art Basel 2022. Intense Unlimited

Арт Базел се врати минатата година, но само оваа година Арт Базел се врати вистински. Познатиот меѓународен саем, кој не ја прослави својата полувековна годишнина во првата година од…
Повеќе ...

Швајцарија ја ревидираше својата прогноза за раст на економијата на земјата

Експертската група на Федералната канцеларија за економија на Конфедерацијата ја намали прогнозата за растот на бруто домашниот производ (БДП) во 2022 година од 2,8% на 2,6%. Во 2023…
Повеќе ...

Цените на многу лекови во Швајцарија биле двојно повисоки од просекот во Европа

На многу начини, на зголемувањето на разликата во цената на лековите влијаеше зајакнувањето на швајцарската национална валута. 250 патентирани оригинални лекови меѓу најбараните во…
Повеќе ...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе